Back to News & Events

Milieurapport OWS 2018

In 2016 werd er door het management van OWS besloten dat we ons als milieubedrijf niet alleen willen toeleggen op het aanbieden van milieuvriendelijke producten en diensten, maar dat we voortaan ook structureel onze eigen milieu-impact willen verbeteren. Dit zowel op lokaal niveau voor onze medewerkers, bezoekers en buren, als op globaal niveau voor de wereldwijde bevolking en de komende generaties waarvan de eersten nu hun eerste stapjes op deze aardbol zetten.

In 2017 begonnen we met het opzetten van een milieubeheersysteem conform de internationale ISO 14001-norm. Deze norm helpt ons om een duidelijke structuur, met duidelijke verantwoordelijkheden, procedures, instructies en registraties op te zetten voor het opvolgen van onze milieu-gerelateerde verplichtingen en het continu verbeteren van onze milieu-impact. Vandaag, in de lente van 2018, zitten we in het ISO 14001-certificatietraject. Dat houdt in dat we momenteel druk in de weer zijn om ons milieubeheersysteem op punt te zetten in samenwerking met een onafhankelijke externe auditor. Die auditor controleert niet alleen of we voldoen aan de formele vereisten van de norm, maar ook of we de intenties van de norm effectief omzetten in onze dagelijkse werking.

Dit rapport is ons eerste publieke milieurapport. Het heeft als doel de belangrijkste eigenschappen van ons milieubeheersysteem voor te stellen en aan te geven waar we vandaag staan met onze milieu-impact en waar we momenteel op focussen om onze milieu-impact effectief te verbeteren.

Je kunt ons milieurapport downloaden via volgende snelkoppeling: Milieurapport OWS 2018 .

Over OWS

Over OWS

OWS is een belangrijke speler in het testen van de biodegradeerbaarheid en composteerbaarheid van producten en materialen, en in advies inzake afvalbeheer.