Lab & Consulting Services

Erkenningen

Biodegradatie- en composteringstesten

338-TEST

Als onafhankelijk labo heeft OWS een internationale reputatie opgebouwd in biodegradatie- en composteringstesten. In dit kader is OWS dan ook gecertificeerd en geaccrediteerd voor het uitvoeren van compostanalyses volgens ISO 17025. Alle overige activiteiten van het labo worden zoveel mogelijk in lijn met ISO 17025 en/of GLP (Good Laboratory Practices) uitgevoerd.

OWS is het enige labo wereldwijd dat erkend is door alle certificatiebureaus actief in het certificeren van biodegradeerbare en/of composteerbare materialen en producten. Met andere woorden, certificatie bij onderstaande instanties kan verkregen worden met één enkele set aan OWS rapporten zonder de noodzaak bijkomende testen uit te voeren bij andere laboratoria (klik op de logos voor meer info).

logo Vinçotte                    DIN-Certco

BPI World           JBPA             ABA

 

Inspectieopdrachten

338-INSP

OWS is niet alleen erkend voor het uitvoeren van biodegradatie- en composteringstesten, maar is verder ook erkend voor het uitvoeren van inspectieopdrachten volgens ISO 17020 betreffende de validatie van rapportage-gegevens en de naleving van de wettelijke verplichtingen bij het beheer van afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA). Ook alle overige inspectieopdrachten worden zoveel mogelijk in lijn met ISO 17020 uitgevoerd.

 

Compostanalyses

Tot slot is OWS ook één van Belgische laboratoria die geaccrediteerd zijn voor compostanalyses:

OVAMVlaco                                               (lijst erkende laboratoria – compost)

 

 

 

 

Over OWS

Over OWS

OWS is een belangrijke speler in de constructie en exploitatie van anaerobe vergistingsinstallaties, in het testen van de biodegradeerbaarheid en composteerbaarheid van producten en materialen, en in advies inzake afvalbeheer.