Lab & Consulting Services

Biodegradability, Compostability & Ecotoxicity (BCE)

Compost analysis

De BCE afdeling heeft een zeer uitgebreide ervaring op het gebied van biodegradatie-, composterings- en ecotoxiciteitstesten. Deze testen kunnen uitgevoerd worden in diverse milieus: (industriële/thuis) compostering, anaerobe vergisting, grond, (zoet/zout) water, stort,… Ook assistentie bij het opmaken van certificatiedossiers maakt deel uit van de expertise van OWS.

More info

Biogas Consulting & Support (BCS)

Biogas potential

Doorgedreven consulting, advies en ondersteuning bij het (her)opstarten, opvolgen en optimaliseren van uw anaerobe vergistingsinstallaties staat centraal bij onze BCS afdeling. OWS biedt zo een waaier van diensten aan die u onder meer kan helpen bij het uitwerken van het optimale ontwerp van uw vergistingsinstallatie. Deze afdeling is ook betrokken bij de verdere ontwikkeling van nieuwe Carbon Capture & Utilisation-technologieën.

More info

Auditing, Controlling & Sorting (ACS)

Sorting

De ACS afdeling kan u helpen met on & off site kwaliteitscontroles, analyses van de samenstelling van verschillende afvalstromen en inspecties van de zuiverheid van afval, maar ook met de uitvoering van zowel administratieve als technische audits in de afvalverwerkende sector.

More info

Sustainability Assessment Services (SAS)

Green E

SAS helpt organisaties hun milieu-impact meten en verbeteren met duurzaamheidsadvies op basis van levenscyclusanalyses (LCA’s).

More info